MANIFEST

BIO en grec significa “vida”. La paraula vida engloba tot el significat d’aquest nou projecte. Reconecta amb la mateixa vida en quant a recuperar aquells aliments sans que han estat cuidats i estimats pels propis productors. Descobrir que darrere del menjar que ens cuinen hi ha tot un procés vital que no es veu però que ha de ser cuidat des de el principi fins al final, des de la sembra fins al reciclatge dels residus i que si no cuidem aquest procés invisible als nostres ulls, d’alguna manera estem maltractant la terra. Entendre que som una unitat i no sentir-nos separats d´aquest tot.

El projecte recupera aquella part d’història i cultura de la gastronomia del nostre país i té com a propòsit enfortir la xarxa entre els diferents proveïdors i/o productors, professionals cuiners i comunitat social que intervé en aquest procés.


En conclusió diem que el tipus de menjar que desenvolupem es caracteritza per una cuina de base mediterrània, tradicional i històrica, on hi afegim la nostra craetivitat. Seguim la filosofia Slow food. Aquesta es basa en tres grans pilars; bo, net i just. Bo en quant un producte que prové d’una agricultura ecològica i per tant i en la majoria dels casos té un sabor “més bo” al paladar. Net en quant a que l’agricultura ecològica té molt més respecte pel medi ambient al no utilitzar pràcticament productes nocius com els pesticides, herbicides, antibiòtics, etc. I just perquè tant el consumidor, treballador o el productor tinguin unes condicions socials dignes a nivell laboral potenciant així l’economia local de la zona.